Blog

Beslag op bankrekening bij inbreuk op rechten PUMA

De afgelopen maanden komen er regelmatig berichten binnen van zeer agressieve handhaving van intellectuele eigendomsrechten door Puma. Zowel zakelijke handelaren als particulieren die door Puma worden verdacht van het plegen van inbreuk op Puma’s rechten (auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht, en/of slaafse nabootsing) worden hard aangepakt. Puma laat beslag leggen op bankrekeningen en gaat daarna pas in gesprek met de (vermeende) inbreukmaker.

Wat doet Puma?

De handelwijze van Puma wordt gekenmerkt door eerst een testaankoop te verrichten. Daarna legt Puma direct beslag op de bankrekening van de vermeende inbreukmaker. De (mogelijke) inbreukmaker ontvangt vervolgens van Puma een sommatiebrief, waarmee Puma probeert om de mogelijke inbreukmaker te dwingen om een onthoudingsverklaring te ondertekenen. In die onthoudingsverklaring staat onder meer dat er een hoog bedrag, enkele duizenden euro’s, aan kostenvergoedingaan (de advocate van) Puma moet worden betaald. Puma volgt dit traject structureel, ongeacht de omvang van de (vermeende) inbreuk.

Te agressieve handhaving door beslag?

In veel gevallen staat de hoogte van de gemaakte kosten (die Puma vergoed wil zien) niet in verhouding tot de ernst en omvang van de vermeende inbreuk. In sommige gevallen is het maar de vraag of er überhaupt de vraag of er wel sprake is van inbreuk.

Hulp nodig?

Heeft PUMA beslag laten leggen op uw bankrekening? Indien u wordt geconfronteerd met een beslag of sommatiebrief waarin u wordt beticht van inbreuk, of indien u juist van mening bent dat iemand anders inbreuk maakt op uw merkrechten, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lawfox.

Direct contact met de auteur van dit artikel? sjors@lawfox.nl ; 06 83 61 13 60). Sjors is advocaat met uitgebreide ervaring met intellectueel eigendomsrecht en kan u van passend advies en rechtsbijstand voorzien.

Gerelateerde berichten