Gratis eerste inschatting           Specialist internet en recht          Vaste prijzen

Heb je een conflict?

Een zakelijk conflict kan vervelend zijn. Je houdt je liever bezig met ondernemen dan met problemen. Maar soms is een conflict niet te vermijden. Het is dan fijn om te weten waar je aan toe bent, en of je in je recht staat. Sommige zaken lenen zich goed voor een onderlinge oplossing, bij andere zaken kan de gang naar de rechter noodzakelijk zijn. Voor al uw internet en ICT gerelateerde zaken kunt u hier gratis contact opnemen met de advocaat van LAWFOX.

Wouter Dammers, advocaat bij LAWFOX, is gespecialiseerd in de volgende onderwerpen (klik en lees meer):

Om u op weg te helpen wat te doen, biedt LAWFOX u de volgende handvatten:

Ik wil liever niet procederen (buitengerechtelijke voldoening)

Je hebt een juridisch probleem met een ander. Wat je ook wil, vaak is het een poging waard om het probleem buiten de rechter om te regelen. Een brief van een advocaat kan dan vaak het verschil maken.

Van sommatiebrieven om iets te doen (zoals het betalen van facturen) of om iets na te laten (denk aan het dwingen tot aanpassen van een gekopieerde website). Soms kan het zelfs vereist zijn om de ander nog een tweede kans te geven (een ingebrekestelling, zodat als dan nog niet wordt nagekomen je schadevergoeding kan eisen of de overeenkomst kan ontbinden).

LAWFOX helpt je hierbij. Van het advies welke stappen je kan ondernemen, tot het daadwerkelijk nemen van acties. En dat alles voor vaste prijzen.

Meer weten? Neem contact met me op.

Ik wil betaling of bewijs veilig stellen (beslag)

Heb je een vordering op een ander, zoals een niet-betaalde factuur? Of heeft de ander bewijsmiddelen die jij nodig hebt? Dan kan het aan te raden zijn om beslag te leggen. Beslag leggen zorgt ervoor dat het geld om jouw factuur te betalen, of het bewijs dat je nodig acht, veilig wordt gesteld en niet verloren gaat.

Met beslag leggen voorkom je dus dat je na een lange procedure toch met lege handen staat. Bovendien zorg je ervoor dat jouw vordering de aandacht krijgt die het verdient, en vaak zorgt dit voor een snelle (re)actie. Een vereiste voor het leggen van beslag is dat je daarvoor toestemming hebt gekregen van de rechtbank.

LAWFOX kan voor jou een verzoek indienen bij de rechtbank tegen een vaste prijs. Vaak kan dan binnen een paar werkdagen al beslag worden gelegd door een deurwaarder, bijvoorbeeld bij de bank of bij klanten van de ander om geld veilig te stellen, of bij een cloudprovider om beschikbaarheid van data te waarborgen. Bij het verzoeken om beslag wordt de ander niet gehoord, en dus moet op het verkregen beslag binnen korte termijn wel een gerechtelijke procedure worden gevolg.

Meer weten over het leggen van beslag, of als er bij jou beslag is gelegd? Neem contact met me op.

Ik wil snel actie (kort geding)

Normale gerechtelijke procedures kunnen maanden, soms wel jaren duren. Vanzelfsprekend is dat niet altijd gewenst, zeker niet als je een spoedeisend belang hebt. Denk aan het stoppen van een inbreuk op intellectueel eigendomsrechten, het voorkomen van een publicatie, of het verkrijgen van een eerste voorlopige indruk van een rechter. Een kort geding is dan een prettige oplossing: binnen enkele dagen tot weken spreekt een voorzieningenrechter zich voorlopig uit over een geschil. Als de zaak heel spoedeisend is kan het kort geding ook op zondag of buiten kantoortijden plaatsvinden. Of zelfs op een locatie buiten de rechtszaal.

De uitspraak van de voorzieningenrechter is voorlopig, maar wel bindend. De ander kan nog wel in hoger beroep van de uitspraak, of aan de bodemrechter vragen om de zaak (alsnog) uitgebreid te behandelen. Een kort geding kan ook samen gaan met het leggen van beslag. Een kort geding is snel, praktisch en beperkt. Voor een vaste prijs kan LAWFOX een ander in kort geding betrekken, of als je zelf een dagvaarding hebt ontvangen jou verdedigen.

Wil je een kort geding starten, of ben je in een kort geding betrokken? Bel of mail mij zo spoedig mogelijk!

Ik wil een finale oplossing (bodemprocedure)

Als je een zaak tot op de bodem beslist wil hebben, dan is de bodemprocedure de meest gewezen weg. Deze ‘normale’ gang naar de rechter kan echter wel enkele maanden tot soms zelfs jaren in beslag nemen. Wil je snel een (voorlopige) beslissing, dan kan een kort geding je helpen. En beslag leggen kan je helpen als je betaling of bewijs veilig wil stellen. De uitspraak van een bodemrechter is bindend. Wel kan de ander nog in hoger beroep van de beslissing.

Voor vaste tarieven kan LAWFOX een ander in een bodemprocedure betrekken, of als je zelf een dagvaarding hebt ontvangen jou verdedigen.

Meer weten? Bel of mail me!

Ik heb een dagvaarding ontvangen

Als je bent gedagvaard dan is een deurwaarder bij jou langs geweest om een dagvaarding te laten betekenen. Dat document is erg belangrijk, en informeert jou door wie jij in rechte wordt betrokken, om welke redenen, en waarvoor. Ook staat in de dagvaarding of dit een kort geding, een bodemprocedure of een hoger beroep betreft.

Het is aan te raden om zo spoedig mogelijk een advocaat de dagvaarding te laten beoordelen, zodat je weet wat je moet doen. Tegen een vast prijskaartje weet jij gelijk welke actie vereist is.

Dagvaarding ontvangen? Bel of mail mij direct!

Ik wil advies

Je hebt een probleem, maar je weet niet zeker of je in je recht staat. Of je wil weten of het wel efficiënt is om een advocaat in te zetten. In alle gevallen adviseert LAWFOX je graag op een eerlijke en duidelijke wijze.

Bel of e-mail LAWFOX voor een op maat gesneden advies.

Help mij op weg

Als je een juridisch probleem hebt, maar niet weet wat je er mee moet, dan helpt LAWFOX je graag op weg helpen om de juiste ingang te vinden.

Stuur een bericht om te weten waar je aan toe bent.

Gratis eerste inschatting
Wouter Dammers
Volg mij op:

Wouter Dammers

Advocaat at LAWFOX
Wouter Dammers (1985) is internetadvocaat en oprichter van LAWFOX. Hij is gespecialiseerd in IT-recht, conflictmanagement, privacyrecht en auteursrechtelijke en octrooirechtelijke vraagstukken met betrekking tot software. Wouter procedeert op regelmatige basis op het gebied van het internetrecht, zowel voor de rechtbank, het gerechtshof als via arbitrage. Wouter heeft de Grotius-opleiding Informaticarecht voltooid.
Wouter Dammers
Volg mij op:

Werkwijze


LAWFOX is transparant, flexibel en snel. Weten hoe? Kijk verder bij klantinformatie