Advocaat auteursrecht

Advocaat auteursrechtAdvocaat auteursrecht

Advocaat auteursrecht Wouter Dammers van LAWFOX is gespecialiseerd in auteursrecht en technologie. Auteursrecht speelt immers een (zeer) grote rol in de ICT-wereld. Software, websites, apps, CRM-, ERP- en DMS-systemen zijn opgebouwd uit vele regels broncode. Die broncode, maar bijvoorbeeld ook de lay-out, afbeeldingen, foto’s op internet, video’s, teksten, logo’s, opmaak en typografie van deze computerprogramma’s kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn.

Als advocaat auteursrecht staat Wouter Dammers geregeld in de rechtbank om auteursrechten te handhaven; of om juist verweer te voeren tegen inbreukclaims gebaseerd op auteursrecht, en uiteraard het regelen van een schadevergoeding op het gebied van auteursrecht.

De auteursrecht advocaat heeft meerdere succesvolle zaken gevoerd op het gebied van inbreuk op auteursrecht, waaronder:

  • de handhaving van auteursrechten voor een leverancier van plug-ins en extensies voor een CMS-systeem;
  • de overdracht van broncodes van een ontwikkelde website voor een afnemer, zodat deze de software zelf kon gaan onderhouden;
  • de verdeling van auteursrechten op een door verschillende partijen ontwikkelde front-end en back-end van een reserveringssysteem;
  • (verweer tegen) sommaties tot het staken van auteursrechtinbreuken op foto’s en logo’s voor diverse partijen; en
  • de beëindiging van een opdrachtovereenkomst waarbij een regeling werd getroffen wat betreft de auteursrechten op de ontwikkelde software.

Weten wat de rechtspositie van uw bedrijf of organisatie is? Neem direct contact op!