Gratis eerste inschatting           Specialist internet en recht          Vaste prijzen

Wouter Dammers

Wouter Dammers (1985) is internetadvocaat, lawpreneur en oprichter van LAWFOX, gevestigd te Tilburg. Wouter werkt sinds december 2013 bij LAWFOX.

Wouter is gespecialiseerd in IT-recht, open source licenties, privacyrecht en auteursrechtelijke en octrooirechtelijke vraagstukken met betrekking tot software. Hij is thuis in het bieden van praktisch juridisch advies en in het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van contracten. Cliënten kunnen bij Wouter terecht voor bijstand in geschilbeslechting. Hij procedeert op regelmatige basis op het gebied van het internetrecht, zowel voor de rechtbank, het gerechtshof als via arbitrage.

Daarnaast heeft Wouter juridische publicaties op zijn naam staan, waaronder het Nederlandse hoofdstuk voor het International Free and Open Source Software Lawbook, en wordt hij geregeld door de pers gevraagd om zijn mening op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internetrecht. Wouter is co-auteur van de ICTRecht boeken Cookies en Privacy. Wouter blogt ook geregeld op ICTRecht.nl, cookierecht.nl en cloudrecht.nl, en uiteraard zijn eigen website LAWFOX.nl. Daarnaast is hij Emerce Expert en redacteur bij de website ITenRecht.

Sinds juni 2012 was Wouter Dammers werkzaam bij juridisch advieskantoor ICTRecht. Voor zijn loopbaan bij ICTRecht heeft Wouter als advocaat IT-recht gewerkt bij SOLV. In 2009 heeft Wouter zijn masterstudie Law & Technology (cum laude) en in 2008 International and European Public Law (met genoegen) afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Hij is opgegroeid in de Achterhoek, als digital native: op zijn twaalfde had hij al een internetsite, op zijn veertiende een gsm – toen nog met groenzwart scherm waar net twee regeltjes tekst op konden. De ontwikkelingen houd hij sindsdien nauwlettend in de gaten.

Focus, enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn dé kerneigenschappen van deze advocaat.

Wouter is lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatie Recht (NVvIR) en van de Vereniging Privacy Recht (VPR).

 

Neem nu contact op

Werkwijze


LAWFOX is transparant, flexibel en snel. Weten hoe? Kijk verder bij klantinformatie