Mathijs Stals

Mathijs Stals

WAT IS JOUW ROL BIJ LAWFOX?

“Als jongste lid van het team ben ik de aanvullende rots in de branding, in een dynamisch team dat veel met elkaar samenwerkt. Ik bestudeer de documenten die voorbij komen op het kantoor, en geef mijn kritische kijk erop. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de social media van LAWFOX, want ICT-advocatuur is natuurlijk ondenkbaar zonder social media!”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN OM INTERNETRECHT TE BESTUDEREN?

“Als klein kind van 4 zat ik in een familie met veel oudere neven en nichten die helemaal fan waren van techniek en het internet. Zo zat ik als piepkleine kleuter al samen met mijn broer of neef videospelletjes te spelen. Daardoor pak je veel op van zowel de Engelse taal als van het internet. In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen YouTube-kanaal, waar ik nog altijd veel tijd aan besteed. Gezien privacy- en data-kwesties ondenkbaar zijn in zo’n omgeving, bleef er weinig twijfel bestaan over welke kant van het recht ik op wilde.”

BEN JE VAN MENING DAT JOUW ACHTERGROND ALS SOCIAL INFLUENCER EEN ROL SPEELT BIJ JOUW BAAN ALS ICT-JURIST?

“Zeker! Als YouTuber ben je verantwoordelijk voor je eigen “wetenschapsproject”. Alle dingen die je doet brengen een reactie met zich mee.  Je bent daar verwantwoordelijk voor. Net als voor het tekenen van contracten die je verder brengen in je werk. Ook de nuances van de privacywet en het belang van intellectueel eigendom zijn van belang. Dit zijn stuk voor stuk elementen die terugkomen in mijn werkveld, waardoor ik al enige ervaring had op het gebied van ICT-recht.”

WAAROM WILDE JE GRAAG JURIST WORDEN?

“Ik heb altijd al mensen willen helpen met problemen waar zij tegenaan liepen. Ik ben zelf zeer ambitieus en zaken zijn zelden te zwaar voor mij, waardoor ik mezelf continu wil bewijzen. Als juridisch adviseur bij LAWFOX ben ik een belangrijke schakel voor ondernemingen en organisaties om hun zaak te verdedigen, iets wat mij een echte kick geeft.“

WAT WIL JE GRAAG BEREIKEN BIJ LAWFOX?

“Ik wil samen met het team de ICT-advocatuur naar nieuwe hoogten brengen, zodat we de praktijk kunnen uitbouwen naar één van de grootste, al dan niet het grootste gespecialiseerde ICTrechtkantoor van Nederland. Zo kunnen we meer mensen van dienst zijn die tegen problemen aan lopen in ons werkveld, wat een win-win situatie is voor beide kanten.”

MEER OVER MATHIJS STALS

Mathijs Stals heeft Global Law gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, en is momenteel bezig met het behalen van zijn masteropleiding Law & Technology. Naast internationaal recht, focust Mathijs zich ook op het Nederlands recht en zijn eigen internet persona HeezerulesNL, die actief is op Social Media zoals YouTube, Twitter en Instagram.