ICT Advocaat

Wouter Dammers ICT Advocaat LAWFOX

Wouter Dammers is ICT Advocaat bij LAWFOX – een procespraktijk voor internetondernemingen. Het kantoor is gevestigd te Tilburg en is door hem opgericht. LAWFOX voorziet in flexibele, duidelijke en praktische ondersteuning bij juridische conflicten.

LAWFOX richt zich op de internetbranche en het ICT-recht. Van handhaving van auteursrecht op software tot het vorderen van nakoming bij onderhoud van IT-projecten. Van privacy in de cloud tot beslag op broncode. Van schadevergoeding wegens beveiligingsinbreuken tot mislukte SEO dienstverlening. ICT Advocaat Wouter Dammers kan je hierbij van dienst zijn.

LAWFOX hanteert bovendien vaste prijzen. Zo heb je altijd duidelijkheid over de kosten en weet je vooraf waar je aan toe bent. Ook success fees behoren tot de mogelijkheden.

Wouter Dammers heeft praktijkervaring op het snijvlak van recht en technologie sinds 2007. Wouter is in 2009 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg op de master Law & Technology, na daar al eerder met genoegen zijn master International and European Public Law te hebben afgerond. Na drie jaar als IT-advocaat bij SOLV heeft hij de overstap gemaakt naar juridisch advieskantoor ICTRecht. Vanuit ICTRecht heeft Wouter LAWFOX opgericht. Tot zijn klantenkring behoren onder meer softwaredevelopers, hostingproviders, webshops, online marketeers en consultants.

Wouter is gespecialiseerd in IT-recht, open source licenties, privacyrecht en auteursrechtelijke en octrooirechtelijke vraagstukken met betrekking tot software. Cliënten kunnen bij zijn eigen advocatenkantoor terecht voor bijstand in geschilbeslechting. Wouter procedeert op regelmatige basis op het gebied van het ICTrecht, zowel voor de rechtbank, het gerechtshof als via arbitrage.

Wouter heeft diverse juridische publicaties op zijn naam staan, waaronder het Nederlandse hoofdstuk voor het International Free and Open Source Software Lawbook, en wordt hij geregeld door de pers gevraagd om zijn mening op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internetrecht. Wouter is co-auteur van de ICTRecht boeken Cookies en Privacy. Wouter blogt ook geregeld op ICTRecht.nl, cookierecht.nl en cloudrecht.nl, en uiteraard zijn eigen website LAWFOX.nl. Daarnaast is hij Emerce Expert en redacteur bij de website ITenRecht.

Wouter is lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatie Recht (NVvIR) en van de Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA).

[maxbutton id=”4″]